Luksuz motocikli u Srbiji

Trend povećanja troškova vlasništva motocikla raste iz godinu u godinu. Uzrok tome je povećanje obaveznog osiguranja od autoodgovornosti, cenom benzina, usklađivanjem porezna na motorna vozila i na kraju (ako uopšte i postoji kraj ovome) je povećanje cena tehničkog pregleda. Tako je motocikl kroz godineu Srbiji učvršćuje status luksuza.

 

Sa tom činjenicom se moramo boriti kao društvo, gde u siromaštvu sve što nije realna potreba,  kao što su hrana, energenti, itd. postaje nedostižno i samim tim luksuz. Ne dozvolite da vas ubede da je vlasništvo motocikla uz automobil luksuz, jer motocikl to nije. To je pre svega vozilo koje štedi vreme u saobraćaju, rasterećuje isti, ne haba infrastrukturu i manje zagađuje. Naravno, nije sve tako crno i belo, uglavnom je u životu sivo. Postoje skupi motocikli u rasponu od 15,000 do 30,0000 eura za koje se može reći da su luksuzni no opet, neko je već pratio porez pri kupovini takvog vozila i verovatno još puno poreza i taksi od svoje zarade koja je omogućila takvo vozilo.

 

Većina motocikla na našim drumovima nisu ni novi ni skupi, pa tako od 4175 motocikala oglašenih za prodaju na jednom popularnom sajtu:

1734 dvotočkaša košta do 1500 eura.
1108 dvotočkaša košta od 1500 do 3000 eura
672 dvotočkaša košta od 3000 do 5000 eura
604 dvotočkaša koša od 5000 eura i više, računajući i oglašene nove motocikle od ovlašćenih dilera

Jasno je da u našem svetu nema baš puno luksuza, niti je luksuz vaše pravo da vozite motocikl. Mnogima je isti, hobi, ventil, ušteda vremena i novca kroz svakodnevne potrebe, a to nije luksuz već vaše pravo da imate nešto za sebe od života. Godine brzo prolaze i ne smeju se trošiti ispred televizora i telefona. Vodite računa o sebi, jedan od načina je da deo sastisfakcije i zadovoljstva ostvarite vožnjom motocikala i nikada ga nemojte zvati luksuzom, već potrebom za lepim emocijama i danima uz drum i prijatelje sa kojima hobi upražnjavate.

untitled

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s